Programma zaterdag 9 sept

Programma zaterdag 9 sept
Datum 9 september 2017
Tijd 10:00 - 16:00 uur
Entree
gratis
Op Open Monumentendag zijn alle boeren, burgers en buitenlui welkom om te horen over het gebouw en het kerkelijk leven van voor de tweede wereldoorlog. Tevens zal er een “tableau vivant” zijn over hoe de Joodse burgers naar de Synagoge gingen.

’s Middags om half 4 zal Kamerkoor Canticum Novum, in het kader van het Uit@lphen evenement,  te gast zijn voor een open repetitie. Zij zijn een enthousiast a-capella kamerkoor en zingen iedere week op woensdagavond in de Hervormde Kerk van Hazerswoude-Dorp. Zing vandaag met hun mee! Dit keer geen concert waar u als toeschouwer in de banken kan plaatsnemen….. nee, we hopen dat u met hen mee wilt doen! Ze gaan een aantal inzingoefeningen met u doen en hopen u net zo enthousiast te krijgen als zij zijn! Hieronder vindt u een canon die ze vaak zingen. Zingt u  mee? Ze proberen in deze repetitie ook nog wat 3 of 4-stemmig werk te laten horen, mogelijk hoort u het vrolijke “your shining eyes” van Thomas Bateson of het prachtige “Ubi Caritas” van Ola Gjeilo. 

Zondag 10 september is de kerk speciaal geopend van 12.00-15.00 voor de onthulling van een geschonken Chanoekia met optreden van Klezmerband Nigun. Kijk hier voor het zondagprogramma.

Klik op de oude synagoge om meer te lezen over dit gebouw.

Agenda