Wat bieden wij

Gemeente-zijn doe je met elkaar. Binnen de gemeente wordt een aantal activiteiten ontwikkeld in kerkdiensten, kringen, sociaal gerichte bijeenkomsten en lezingen.

Kerkdiensten

De Remonstrantse Gemeente Alphen aan den Rijn hebben om de week een dienst.

De diensten beginnen meestal om 10.00 uur, tenzij anders staat aangegeven. Voor  het preekrooster klik hier.

Voor de agenda klik hier.

Autodienst melden bij Dhr. A. Krook, telefoonnummer 0172-424964
Ook kunt u bij hem terecht voor vragen of meer informatie.

Activiteiten

Gesprekskring

Regelmatig komt een aantal mensen bijeen om over een bepaald onderwerp te praten onder leiding van de predikant.

Instuif

Op de derde donderdag van de maand komt een  groepje dames bijeen om gezellig samen te zijn en diverse activiteiten te ondernemen zoals:
• kaarten maken ( bijv. uitnodigingen voor de kerstfestiviteiten)
• bloemstukjes maken
• gesprekken over diverse onderwerpen
• bezoeken aan andere Remonstrantse Gemeenten

De kinderclub

De Kinderclub komt een aantal keer per jaar  bij elkaar.
De club bestaat uit zo’n 15 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar.
De activiteiten bestaan uit:
Voorbereidingen tot een gezamenlijke dienst, zoals pasen, week van de Vrede Kerstgezinsdienst, e.d.
Gezamenlijke uitje, bijvoorbeeld: de film, een speeltuin, e.d.

Bent u nog geen lid of vriend van de Remonstrantse Broederschap, maar zoekt u wel enige aansluiting voor uw kind(eren), ook dan bent u van harte welkom.

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met bovengenoemd de secretaris van de Remonstranten Alphen aan den Rijn, tel. 0172 424964

Meditatie

op SamsoDe meditatiecursus vindt plaats  in de Remonstrantse Kerk te Alphen aan den Rijn. De 11 deelnemers aan de meditatie komen één keer per maand van 10.00 – 12.00 uur bijeen op de tweede dinsdagmorgen van de maand. Er worden verschillende vormen van meditatie beoefend zoals: zit meditatie, licht meditatie, klankschaalmeditatie, foto meditatie, zen meditatie en begeleide meditatie.
Wat is meditatie?
Met meditatie kun je je geest verlossen van onnodige gedachten. Met ander woorden: denken aan niets. Dit klinkt gemakkelijk, maar dat lukt niet zomaar. Tijdens het mediteren, richt je je aandacht op je ademhaling, je lichaam, een woord of een object. Zodra je merkt dat je gedachten afdwalen, focus je je daar weer op. Dit resulteert uiteindelijk in volledige ontspanning. Wie elke dag mediteert, al is het maar zo kort, zal merken dat hij/zij mentaal weerbaarder wordt. Mediteren kan zorgen voor een betere balans tussen gezondheid, welzijn en prestatie. Tijdens de meditatieochtenden krijg je een aantal technieken aangereikt. Het directe effect van mediteren is dat je fysiek ontspant.

De deelnemers betalen 40 euro voor de hele ‘cursus’ inclusief koffie of thee en deze bijdrage is uitsluitend bedoeld om de huur van het kerkgebouw te bekostigen.
Belangstellenden kunnen kosteloos en vrijblijvend een avond meemaken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dick Peters telefoon 0172 421357

Rondleiding in de kerk

Elke eerste zaterdag van de maand staan onze deuren open voor iedereen. In ons bijzondere kerkgebouw in de Samuel Aardewerksteeg, een voormalige synagoge, kun je dan  het oorspronkelijke interieur  bezichtigen  van 10.30 – 12.30 uur.
Er staan gidsen klaar om iets te vertellen en vragen te beantwoorden over het gebouw, haar geschiedenis en de remonstranten.