Wiki
Taakgroep Personeel, Gemeenten en Innovatie (PGI)
De leden de taakgroep Personeel, Gemeenten en Innovatie onderhouden contacten met alle remonstrantse gemeenten en ondersteunen en adviseren de gemeenten waar nodig. De taakgroep bestaat momenteel uit zeven adviseurs, aangevuld met de Algemeen secretaris, Annemarie Gerretsen en de Medewerker P&O, Mariëlle van Royen en de twee projectleiders Toekomst, Silvio Roduner en Jan Berkvens. Er is een indicatieve regioverdeling gemaakt van de Remonstrantse gemeenten met per regio een eerste aanspreekpunt. Regio/functieGemeentenAdviseur/contactpersoonE-mailadresNoord-HollandAmsterdam, Hoorn, Alkmaar, Haarlem, Naarden BussumMarieke Fonkfonk@remonstranten.orgZuidwest NederlandDordrecht, Rotterdam-Breda, Midden- Zeeland, Sommelsdijk, VlaardingenVacature Groene HartAlphen, Leiden, Waddinxveen, Boskoop, Nieuwkoop, Gouda, Den Haag, Oude Wetering, ZoetermeerRien WesselingMidden-NederlandUtrecht-Schoonhoven-West Betuwe, Amersfoort, HilversumVacature (tijdelijk: Ello Weits)vzpgi@remonstranten.orgOost. (Lees verder)
Vertrouwenspersoon remonstranten Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn heeft een eigen vertrouwenspersoon namelijk dhr. M. Wijnans (Martin) tel. 06 17588163e-mail: martin.wijnans@gmail.com Klik hier voor het lezen/printen/downloaden van de functiebeschrijving vertrouwenspersoon. (Lees verder)
Maatschappelijke verdraagzaamheid
De remonstrantse uitingen van verdraagzaamheid golden in de historische context oorspronkelijk als deugd voor christenen onderling. Maar in onze tijd heeft verdraagzaamheid een meer maatschappelijke, bredere betekenis. Nu gaat het om verantwoordelijkheid: remonstranten vinden het belangrijk dat we maatschappelijke verschillen en kloven niet laten escaleren. Want wanneer wordt verdraagzaamheid onverschilligheid? Wanneer het respect voor verschillen en de interesse in de ander verdwijnen. Wanneer het leven en de opvattingen van de ander je koud laten zolang het je eigen leven niet beïnvloed. Verdraagzaamheid daarentegen kost moeite: je kunt niet ‘gewoon’ langs elkaar heen leven in een wereld waarin problemen steeds meer. (Lees verder)