Preek van de Leek door Liesbeth Spies

Datum 10 september 2017
Tijd 10:00 uur

Een bijzondere kerkdienst ter gelegenheid van Open Monumentendag, georganiseerd door de Remonstranten Alphen aan den Rijn en de Oudshoornse Kerk . In die dienst zal burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn de preek verzorgen. Het belooft een bijzondere gelegenheid te worden waarbij de burgemeester in een informele setting zal spreken over haar visie op het goede samenleven, haar persoonlijke overtuiging en haar drijfveren.

Het thema van haar preek van de leek, zoals dat heet, is ‘Liefde is ruimte geven aan mensen om zichzelf te zijn’.

Deze bijzondere dienst wordt voorgegaan door de remonstrantse predikant Ds. Martine Wassenaar. Er is muzikale ondersteuning door de cantorij van de Oudshoornse Kerk onder leiding van cantor en organist Ad Hesseling. Verder zijn er bijdragen van een bijzonder dubbelkwartet met harpiste Reinilde Zevenbergen. Ds Marijke Kwant van de Oudshoornse kerk zal de lezingen verzorgen.

Na de koffie is iedereen welkom om naar de Remonstrantse kerk, Samuel Aardewerksteeg 11, te komen. Daar zal een vitrine met een geschonken Chanoekia onthuld worden. Onder het genot  een drankje en hapje kunt u luisteren naar het optreden van de klezmerband Nigun.

Klik hier voor meer gegevens.

Agenda