11 mei 2018

Terugblik meditatieavond

Geschreven door Nelleke Peters

Meditatieavond

Begin mei hield de meditatiegroep haar jaarlijkse buiten-meditatieavond.

Gekozen was dit jaar voor “Klein Giethoorn”, een klein paradijsje nabij Hazerswoude.

De dag begon koud en nat, maar de weergoden waren ons goed gezind want hoe verder de dag vorderde hoe mooier het weer werd.

Rond 6 uur was de groep compleet om -na allereerst een drankje- aan tafel te gaan alwaar een eenvoudige doch heerlijke maaltijd ons ten deel viel.

Tegen schemertijd hebben we ons naar buiten begeven om zittend aan de waterkant te gaan mediteren bij de ondergaande zon en de stilte van de natuur.

Stilte

Stilte????? Niks geen stilte!!!!

Een nijvere buurman vond het een geschikt moment om met een zware motormaaier zijn gras te moeten maaien. Het ging niet om een klein stadstuintje maar om een flink stuk grond.

De meditatie zou een half uur duren met nu als extra oefening het proberen te negeren van de herrie van het maaien door ons uitsluitend op de ondergaande zon, de vogels, het landschap, de vis die voor ons neus maar rondjes bleef draaien te concentreren.

Na een half uur haalde Dick ons terug uit de meditatie en tegelijkertijd werd het doodstil in buurmans tuin. Wij waren klaar met mediteren en de buurman met maaien. Het heeft zo moeten zijn.

Desondanks was het een heerlijke meditatieavond op een prachtig plekje.

Voor herhaling vatbaar!

 

 

Gerelateerd