19 augustus 2018

Najaarsprogramma 2018

Geschreven door Elly Keukens

Hieronder het najaarsprogramma 2018 van de Remonstranten Alphen aan den Rijn. De organisatie van deze activiteiten ligt in handen van de PR-commissie Remonstranten Alphen aan den Rijn. De Preek van de Leek wordt samen met de Oudshoornse Kerk georganiseerd.

Zondag 30 september Preek van de Leek door Stevo Akkerman

Stevo Akkerman(1963), columnist, journalist en schrijver, hebben we bereid gevonden om in Alphen aan den Rijn een Preek van de Leek te houden.

Stevo is sinds 2010 journalist en columnist bij Trouw. In oktober 2017 ontving hij de J.L. Heldringprijs voor de beste Columnist. De jury prees hem om zijn ‘afgewogen analyses van wat politici, partijen en gewone mensen beweegt’. Hij laat drie dagen per week op pagina 2 van dagblad Trouw zijn licht op de actualiteit schijnen. Hij is ook redacteur religie & filosofie van dagblad Trouw. Bovendien is hij schrijver. Zijn autobiografische roman Donderdagmiddagdochter (2013) werd meermalen bekroond. Van zijn hand verschenen eerder de romans Vals weerzien en De inboorling. Eind 2017 kwam zijn laatste boek uit: De mooiste Dag. Een beklemmende roman – maar niet zonder momenten van licht – over de onontkoombaarheid van het gezinsleven.

Het thema van deze preek zal zijn  HET VERLANGEN VAN EEN GELOVIGE ONGELOVIGE.

Deze Preek van de Leek zal omlijst worden door muzikale arrangementen, zoals Ave Maria op orgel en trompet (Ad Hesselink en Luca Vaneman) en Cantique de Jean Racine van Fauré, door een triple quartet, met Ad Hesselink op piano en Gido Broer op saxofoon.

Waar:

Oudshoornse kerk, Oudshoornseweg 90, 2401 LC Alphen aan den Rijn. Aanvang 10.00 uur. Na de dienst is er gelegenheid om koffie/ thee met elkaar te drinken.

Woensdag 17 oktober film Das Leben der Anderen

In huiselijke kring vertonen we de film Das Leben der Anderen, een Duitse film uit 2006 van regisseur Florian Henckel von Donnersmarck met Ulrich Mühe, Sebastian Koch en Martina Gedeck.

De film werd genomineerd voor de beste niet-Engelstalige film van de Golden Globes, won de Oscar voor Beste Buitenlandse Film in 2007 en won zeven Deutscher Filmpreis-onderscheidingen waaronder beste film, beste regisseur, beste scenario, beste acteur en beste bijrol.

In november 1984 krijgt de gezagsgetrouwe Stasi-agent Wiesler de opdracht, de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn levensgezel Christa-Maria Sieland te schaduwen. Wiesler wordt geconfronteerd met de voor hem vreemde wereld van liefde, literatuur en het vrije denken, waardoor hij zich de nutteloosheid van zijn bestaan realiseert. Hoe meer hij in aanraking komt met deze nieuwe wereld, hoe groter het besef groeit dat de Stasi ook zijn eigen leven ernstig beperkt.

Na afloop bespreken we in het kort de film onder het genot van een drankje.

De koffie staat klaar om 19.30 uur in de Remonstrantse kerk te Alphen aan den Rijn. De film begint om 20.00 uur. Entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Zondag 11 november lezing

Een lezing door Dr. E.P. Meijering in het kader van het thema van de Remonstranten: 400 jaar ‘Geloven in Vrijheid’ en 400 jaar Dordtse Synode.

Aanvang 15.30 uur in de Remonstrantse kerk te Alphen aan den Rijn.

 

Voor al onze activiteiten bent u van harte welkom.

Houd de agenda op de Website https://Alphen.Remonstranten.nl  in de gaten, daar informeren wij u meer in detail over het najaarsprogramma 2018. Ook op Facebook zullen we  regelmatig iets  plaatsen.

 

Gerelateerd