20 augustus 2017

De Mijdrechtse Zomerschool op bezoek

Geschreven door Dirk Jan Warnaar

 

Ieder jaar organiseert de protestantse kerk van Mijdrecht op de woensdagen in augustus een ‘Zomerschool’, met name om ouderen die in de zomermaanden weinig vertier hebben een paar leuke en interessante dagen te bieden.

Op woensdag 9 augustus bezochten de Zomerschooldeelnemers eerst de restanten van de Romeinse fortificaties in Zwammerdam waarna in enkele sloepen, over de Oude Rijn (ooit de grens van het Romeinse rijk), de tocht naar Alphen werd ondernomen.

Van de Rijnkade maakten deelnemers en schippers de korte wandeling naar de Samuel Aardewerksteeg waar zijn hartelijke werden ontvangen door een viertal leden van de Remonstrantse gemeente, gevestigd in de voormalige Joodse synagoge.

In de zo liefdevol gerestaureerde kerkzaal stond de koffie klaar en vertelde Wim Coppee met veel enthousiasme over de restauratie van het gebouw, klonk even later vanaf de orgelgalerij een meditatief herdenken van de Joodse gemeenschap in het lied ‘Eli, Eli’ van Hannah Szenes en zongen de aanwezigen enkele liederen uit de aanwezige liedboeken.

Na nog een kopje koffie of thee scheepten de deelnemers weer in en vertrokken, naparatend over een memorabele dag, naar Zwammerdam om vandaar terug te keren naar Mijdrecht.

Veel dank, namens de de deelnemers aan de Zomerschool, voor deze prachtige middag.

  

 

 

 

 

Gerelateerd