19 december 2017

Kerstgezinsdienst

Geschreven door Lietha Scheewe

Zondagmiddag, 17 december, was er weer een sfeervolle, spannende, gezellige kerstgezinsdienst in ons kerkje.
De kerk was feestelijk versierd met mooie kerststerren, een enorme grote mooie kerstboom, mooie tekeningen en zelfs een boompje met lichtjes buiten om iedereen welkom te heten.
Binnen speelde Henk van ’t Hoff al op het orgel de kerstliederen en kregen wij allemaal warme chocolademelk. De kinderen waren nog een beetje aan het repteren en vonden het spannend, maar wat was het mooi!
We zongen nieuwe kerstliedjes, meer van deze tijd. Voor de ouderen was dat even wennen, maar de kinderen hielpen ons, zodat wij het tweede en derde couplet konden meezingen. Roos en Joris vertelden het verhaal: ‘Dank je wel, kleine ster’. Marit droeg een kerstgedichtje voor. Lizzy Suttorp had een heel bijzonder ‘eigen ’gedicht, met een speelse kwinkslag naar onze tijd. Oma was heel trots!

Het kerstverhaal werd gelezen door Gré Griffioen. De kinderen zaten ademloos te luisteren. Dankzij predikant Maya Walburg werd de gezinsdienst een mooi geheel waar wij met veel plezier op terugkijken. Hopelijk volgend jaar weer?
Hartelijk dank aan de organisatoren.

Gerelateerd