26 februari 2017

CONCERT-CONFERENCE JAAP MULDER

Geschreven door Elly Keukens

 Jaap Mulder vertelt op donderdag 30 maart het verhaal van 2000 jaar Joodse geschiedenis aan de hand van de muziekgeschiedenis. Hij wordt begeleid door zijn zoon Ruben Mulder, pianist.

Sinds 1980 houdt Jaap zich bezig met Jiddische Cultuur en Balkanmuziek. Als klarinettist behoort hij tot de top van Europa en geeft hij regelmatig lezingen en workshops. Jaap ontwikkelt muziektheaterproducties op basis van Wereldmuziek en maakt filmmuziek. Hij heeft zich bij de ontwikkeling van de Nederlandstalige programma’s van Di Gojim ontpopt als tekstschrijver o.a. van de Brandwein, Brider, Ergens, Oostenwind en Gein. Tegenwoordig treedt hij op met zijn beide zonen als “Mulder & Sons”.

Lezingenserie

De Remonstrantse Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert een viertal lezingen over het thema ‘vrijheid en verdraagzaamheid’. De Remonstranten vinden dat: Geloof bij jou begint met de dingen die je meemaakt en de vragen die hierop volgen. Met de mensen die je ontmoet  en de gesprekken die je hebt. Als geloof bij jou begint dan is het ook van jou. Mag je er een eigen mening over hebben. Dingen ter discussie stellen. En zelfs de VRIJHEID nemen om niet alles te geloven.

De muzikale lezing wordt gegeven in de Remonstrantse kerk, Samuel Aardewerksteeg 11 te Alphen aan den Rijn.

Aanvang 20.00 uur, kerk is open om 19.30 uur

Entree € 5.-

VOL

 

 

Gerelateerd