Paasdienst met Laura van Asselt

EK Paasdienst met Laura van Asselt
Datum 21 april 2019
Tijd 10:00 uur

De Stille Week wordt doorbroken op Paasmorgen. Dit jaar bladeren we in de dienst terug naar de eerste pagina’s van het Johannes evangelie waar te lezen staat dat het woord mens is geworden. Zoals Goede Vrijdag en Paasmorgen bij elkaar horen, zijn ook de verhalen over Jezus’ begin en einde onlosmakelijk met elkaar verbonden. De schrijver van het Johannes evangelie was ervan overtuigd dat Jezus een man van God was. Daarom schrijft hij geen feitelijk verslag van diens leven, maar doet hij er alles aan om dat aannemelijk te maken. Wat maakte dat hij hem zo zag? Wat was er zo bijzonder, wat was er zo groot aan Jezus dat ze zich hem voorstelden als iemand die uit de dood kon opstaan?

Voorganger: Laura van Asselt

Organist: Frederik Vos

We zingen: lied 630: 1 t/m 3,  lied 630: 4, Lied 653: 1, 2, 3 en 4, lied 650: 1 tm 4 en 7, lied 654: 1, 5 en 6, lied 672: 3 en het slotlied U zij de glorie. We  lezen: Johannes 1: 1 – 5 en  Johannes 20: 1 – 18

Na de dienst drinken we koffie/thee met elkaar. Iedereen is van harte welkom!

 

Over Laura van Asselt

Laura van Asselt

is sinds 1 december 2018  predikant bij ons in Alphen aan den Rijn. Ook is zij remonstrants predikant bij de Doopsgezinde en Remonstrantse Gemeente Leiden.

Zij ziet zichzelf- ook hier in de stad-  als een dorpsdominee in de figuurlijke zin van het woord: iemand die tussen/naast de gemeenteleden staat en als primaire taak het pastoraat, de prediking en verzorgen van uitvaarten heeft. Hier kunt u meer over haar lezen.

Agenda