23 december 2018

Nieuwe predikant stelt zich voor

Geschreven door Laura van Asselt

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Laura van Asselt, mijn volledige namen: Pieternella Laura van Asselt, dan weet u ook meteen waar de initialen P.L. voor staan. Ik ben 51 jaar, geboren in Zeist en getogen in Driebergen. Na mijn studie theologie aan de Rijksuniversiteit Leiden ging ik op het landelijk bureau van de remonstranten werken als beleidsmedewerker. In die hoedanigheid was ik ook eindredacteur van adRem. In die tijd werkte ik nog steeds als invalkracht in de zorg, een erfenis uit mijn studie waar ik nog geen afstand van kon doen. In totaal werkte ik er 10 jaar, eerst als groepsleidster bij lichamelijk gehandicapten, later maakte ik de overstap naar verstandelijk beperkten. Ik stopte daarmee toen ik onze oudste dochter Iris kreeg, in 1998. Een jaar daarna nam ik een beroep aan in Nieuwkoop, waar ik 6 jaar bleef. In die tijd werden dochters Sara (17 jaar) en Claartje (14 jaar) geboren.

Leiden

In 2005 kwam de remonstrantse gemeente Leiden vacant. Mijn woonplaats! Vanuit mijn kraambed van de jongste solliciteerde ik en werd uiteindelijk beroepen. En nu mag ik uw gemeente erbij gaan dienen. Ik verheug me erop: een gemeente met een grote onderlinge betrokkenheid, met korte lijnen naar elkaar en een mooi, historisch kerkgebouw. In de gesprekken met de beroepingscommissie kwam naar voren dat vraag en aanbod van respectievelijk uw gemeente en mijzelf op elkaar aansloten: ik zie mijzelf – ook hier in de stad – als een dorpsdominee in de figuurlijke zin van het woord: iemand die tussen/naast de gemeenteleden staat en als primaire taak het pastoraat, de prediking en het verzorgen van uitvaarten heeft. Ik hoop dat wij elkaar snel beter leren kennen en de kans krijgen een band op te bouwen. Om het plaatje voor nu compleet te maken: in mijn vrije tijd spreek ik graag met vriendinnen af en sport ik 3 keer per week fanatiek in de sportschool (omdat ik het leuk vind!). Lezen doe ik natuurlijk ook graag.

GD

Het beste bewaar ik voor het laatst: mijn echtgenoot. Hij heet Gerrit Dirk, maar omdat hij die lange voornaam niet handig vindt, stelt hij zich altijd voor als GD en zo noemt iedereen hem ook. Hij werkt als specialist ouderengeneeskunde in een verpleeghuis in Den Haag en is al 32 jaar lang mijn steun en toeverlaat.

Gerelateerd