Korenfestival 2022

Datum 7 mei 2022
Tijd 11:30 - 15:30 uur
Entree
gratis

Na twee keer uitstel gaat het er nu toch van komen: de achtste editie van het Alphens Korenfestival vindt plaats op 7 mei a.s. De animo is groot, de koren staan te trappelen om weer te gaan optreden, het zijn er meer dan ooit. Na twee jaar stilstand is iedereen er weer aan toe om met elkaar een muzikaal feestje te bouwen.

Tijdens het Alphens Korenfestival komen bijna 50 koren vanuit alle windstreken naar Alphen aan den Rijn om op te treden op vele binnen- en buitenpodia. Voor muziekliefhebbers is dit een buitenkansje om een verscheidenheid aan geweldige koren te kunnen beluisteren, zowel op binnen- als op buitenpodia. Grote koren, kleine gezelschappen, klassiek, volksmuziek, gospel, pop, alle genres zijn vertegenwoordigd.

Dit jaar zijn er ook erg bijzondere podia toegevoegd. In locaties als de nieuwe bibliotheek en avifauna zullen koren staan om je toe te zingen. Kom jij ook naar dit bijzondere festival?

Kijk voor meer informatie en het programma op https://alkoren.nl/homepage 

Rooster wanneer en welke koren in onze kerk zingen:

Geschiedenis

In 2012, een jubileumjaar ter ere van het 125 jarig bestaan van de Maranathakerk werden er in Alphen aan den Rijn allerlei activiteiten voor jongeren en ouderen georganiseerd. Een van deze activiteiten was de organisatie van een Korenfestival voor Alphense koren in drie kerken in het centrum van Alphen aan den Rijn en op het Rijnplein.

Dit evenement werd zo goed ontvangen dat een vervolg haast niet uit kon blijven. Zo kwam er dus ook een tweede editie, met meer koren, ook van buiten de regio. En die groei zette door, op deze wijze ontwikkelde het Alphens Korenfestival zich tot een jaarlijks terugkerende manifestatie die niet meer weg te denken is.

Het festival biedt tegenwoordig een variëteit aan koren met ieder hun eigen stijl. En dat is precies wat de organisatoren hadden beoogd, want er moet voor het publiek wel iets te kiezen zijn. Rockmuziek, shantykoren, gospelkoren, popkoren, klassieke koren, close harmony, kleinere-, maar ook grotere gezelschappen hebben al meegedaan aan het Alphens Korenfestival.

De vorige edities van het festival hebben ons geleerd dat het centrum van Alphen aan den Rijn tijdens het Korenfestival verandert in een zingende een swingende menigte. Met als hoogtepunt de slotmanifestatie. Dit deel van het festival mag door de koren niet gemist worden, alle deelnemende koren verzamelen zich dan en doen mee aan het Karaoke festijn. Op een groot digitaal scherm verschijnen de teksten van de songs die de koren met elkaar zingen. En ook het publiek doet lekker mee.

 

Agenda