film nachttrein naar Lissabon

film nachttrein naar Lissabon
Datum 5 oktober 2017
Tijd 20:00 uur

 

Vanavond vertonen en bespreken we in huiselijke kring de volgende film uit 2013:

Nachttrein naar Lissabon

NIGHT TRAIN TO LISBON is de indrukwekkende verfilming van het gelijknamige bestseller boek van Pascal Mercier, geregisseerd door Oscarwinnaar Bille August. De film, met hoofdrollen voor Jeremy Irons, Mélanie Laurent, Jack Huston, Bruno Ganz en Charlotte Rampling, beleefde zijn première op het Berlijn filmfestival 2013.

Het leven van Raimund Gregorius (Jeremy Irons), een geliefd leraar Latijn en deskundige in oude talen, neemt een bijzondere wending wanneer hij een mysterieuze jonge vrouw behoedt haar leven te beëindigen door van een brug te springen. Als de vrouw vervolgens spoorloos verdwijnt laat ze haar jas bij Raimund achter, met daarin een boek van Portugese dokter Amadeu de Prado en een nachttreinticket naar Lissabon. Hij besluit het ticket te gebruiken en al zoekende naar de achtergrond van het boek en de schrijver ontvouwt zich langzaam een tragische liefdesgeschiedenis, vol emotionele intriges en overdenkingen naar de ware zin van het leven.

Zie hier de trailer van de film.

Misschien ook interessant voor u: Nachttrein naar Lissabon door Ursul de Geer en pianist Erwin Weerstra.

Een literaire solo van Ursul de Geer naar het boek van de Zwitserse auteur Pascal Mercier op zondagmiddag 8 oktober om 15.00 uur in de Garenspinnerij te Gouda.  Na Bekentenissen, gebaseerd op Bekentenissen van een burger van Sándor Márai, maakt rasverteller Ursul de Geer nu een voorstelling met teksten uit de roman Nachttrein naar Lissabon. Kundig en met zijn mooie toneelstem en ondersteund door het prachtige pianospel van Erwin Weerstra, neemt Ursul de Geer je mee in het verhaal van Raimund Gregorius.

http://www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/agenda/agenda_item/t/ursul_de_geer_nachttrein_naar_lissabon

 

 

Agenda