Film Das Leben der Anderen

Film Das Leben der Anderen
Datum 17 oktober 2018
Tijd 20:00 uur
Entree
gratis, vrijwillige bijdrage welkom

Vanavond tonen en bespreken we in huiselijke kring de  film DAS LEBEN DER ANDEREN

Das Leben der Anderen is een Duitse film uit 2006 van regisseur Florian Henckel von Donnersmarck met Ulrich Mühe, Sebastian Koch en Martina Gedeck. De film werd genomineerd voor de beste niet-Engelstalige film van de Golden Globes, won de Oscar voor Beste Buitenlandse Film in 2007 en won zeven Deutscher Filmpreis-onderscheidingen waaronder beste film, beste regisseur, beste scenario, beste acteur en beste bijrol.

 

In november 1984 krijgt de gezagsgetrouwe Stasi-agent Wiesler de opdracht, de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn levensgezel Christa-Maria Sieland te schaduwen. Wiesler wordt geconfronteerd met de voor hem vreemde wereld van liefde, literatuur en het vrije denken, waardoor hij zich de nutteloosheid van zijn bestaan realiseert. Hoe meer hij in aanraking komt met deze nieuwe wereld, hoe groter het besef groeit dat de Stasi ook zijn eigen leven ernstig beperkt.

Iedereen is van harte welkom om deze film te komen bekijken. Om 19.30 uur is de kerk open en hebben we de koffie/thee klaar staan.

Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Agenda