5e editie Alphens Korenfestival dit jaar op 20 mei 2017!

5e editie Alphens Korenfestival dit jaar op 20 mei 2017!
Datum 20 mei 2017
Tijd 11:00 uur

Eerste lustrum
Op 20 mei 2017 is het zover: De 5e editie van het Alphens Korenfestival vindt plaats in het centrum van Alphen aan den Rijn. Vanwege ons eerste lustrum is het dit keer grootser dan ooit. Maar liefst 35 koren kunt u bewonderen op een 15-tal locaties in het centrum van Alphen aan den Rijn, dit op zowel binnen- als buitenlocaties.

De vorige edities van het festival hebben ons geleerd dat het centrum van Alphen aan den Rijn tijdens het Korenfestival verandert in een zingende een swingende menigte. Met als hoogtepunt de slotmanifestatie op het Rijnplein. Dit deel van het festival mag u zeker niet missen. Het Rijnplein staat dan volledig op zijn kop!

Muzikaal spektakel
Voor muziekliefhebbers is dit een buitenkansje om een verscheidenheid aan koren te kunnen beluisteren. En daar blijft het niet bij, door de jaren heen zien wij dat steeds meer koren de bezoekers weten te boeien doordat zij gebruikmaken van choreografieƫn.

Alle genres zijn dit jaar weer vertegenwoordigd: pop, rock, shanty, klassiek en gospel. U kunt kijken naar dames-, heren- en gemengde koren. Variƫrend van grote koren tot kleinere ensembles waarbij ook de jeugd vertegenwoordigd is! Koren uit de regio, maar ook van daarbuiten. Kijk op de website of uw favoriete koor tussen de deelnemende koren staat!

Programma
Om 11:00 uur wordt het festival geopend door het bestuur van het Alphens Korenfestival.

Vanaf 11:30 kunt u de verschillende locaties bezoeken. Helaas kunt u niet overal tegelijk zijn, maar de meeste koren treden op drie verschillende locaties en tijden op. Kijk op het rooster 2017 om uw favoriete koor te vinden en uw eigen planning te maken.

Om 16:15 uur wordt het Korenfestival afgesloten met de slotmanifestatie op het Rijnplein. Hierbij verzamelen alle deelnemende koren zich waarbij onder muzikale begeleiding van de Arti’esten het plein zal uitmonden in een compleet karaoke festijn!

U komt toch ook?
We hebben er het hele jaar naar uitgekeken en er hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. En dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Wij zijn er trots op dat zoveel koren meewerken en dat vele sponsoren ons initiatief steunen. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn!

Wij begroeten u graag op de 5e editie van het Alphens Korenfestival.

Agenda