Meditatie

zonlichtMeditatiecursus
De meditatiecursus vindt plaats, circa eenmaal per maand, op de dinsdagavond in de Remonstrantse Kerk te Alphen aan den Rijn.

Er worden verschillende vormen van meditatie beoefend zoals: zit meditatie, licht meditatie, klankschaal meditatie, foto meditatie, zen meditatie en begeleide meditatie.
Wat is meditatie?
Met meditatie kun je je geest verlossen van onnodige gedachten. Met ander woorden: denken aan niets. Dit klinkt gemakkelijk, maar dat lukt niet zomaar. Tijdens het mediteren, richt je je aandacht op je ademhaling, je lichaam, een woord of een object. Zodra je merkt dat je gedachten afdwalen, focus je je daar weer op. Dit resulteert uiteindelijk in volledige ontspanning. Wie elke dag mediteert, al is het maar zo kort, zal merken dat hij/zij mentaal weerbaarder wordt. Mediteren kan zorgen voor een betere balans tussen gezondheid, welzijn en prestatie. Tijdens de meditatieavonden krijg je een aantal technieken aangereikt. Het directe effect van mediteren is dat je fysiek ontspant.

De deelnemers betalen 40 euro voor de hele ‘cursus’ inclusief koffie of thee en deze bijdrage is uitsluitend bedoeld om de huur van het kerkgebouw te bekostigen.

De data zijn als volgt:

Dinsdag 6 oktober, 3 november, 1 december, 5 januari, 2 februari, 1 maart, 5 april, 3 mei en 7 juni.

Belangstellenden kunnen kosteloos en vrijblijvend een avond meemaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ds. Dick Peters telefoon 0172 421357