Preek van de Leek door Stevo Akkerman

E.K. Preek van de Leek door Stevo Akkerman
Datum 30 september 2018
Tijd 10:00 uur

Een bijzondere kerkdienst georganiseerd door de Remonstranten Alphen aan den Rijn en de Oudshoornse Kerk . In die dienst verzorgt Stevo Akkerman,  columnist, journalist en schrijver, de preek. Het thema zal zijn: HET VERLANGEN VAN EEN GELOVIGE ONGELOVIGE.

Deze preek wordt omlijst door verschillende muzikale arrangementen:  Ave Maria op orgel en trompet (Ad Hesselink en Luca Vaneman), Cantique de Jean Racine van Fauré, door een triple quartet  met Ad Hesselink op piano en Gido Broer op saxofoon.

Na de dienst bent u van harte welkom om met elkaar een kopje koffie/thee te drinken.

Over Stevo Akkerman

 

Stevo Akkerman

studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium en theologie aan de Universiteit Leiden. Stevo Akkerman (1963) is sinds 2010 journalist en columnist bij Trouw. In oktober 2017 ontving hij de J.L. Heldringprijs voor de beste Columnist. De jury prees hem om zijn ‘afgewogen analyses van wat politici, partijen en gewone mensen beweegt’. Hij laat drie dagen per week op pagina 2 van dagblad Trouw zijn licht op de actualiteit schijnen.  Stevo Akkerman is ook redacteur religie&filosofie van dagblad Trouw. Eerder was hij chef van de buitenlandredactie, in die hoedanigheid schreef hij een wekelijkse column. Naast journalist is hij schrijver. Zijn autobiografische roman ‘Donderdagmiddagdochter’ (2013) werd meermalen bekroond. Van zijn hand verschenen eerder de romans Vals weerzien en De inboorling. Eind 2017 kwam zijn laatste boek uit:  ‘De mooiste Dag’. Een beklemmende roman – maar niet zonder momenten van licht – over de onontkoombaarheid van het gezinsleven.

Agenda