Meditatie, laatste van dit seizoen

EK Meditatie, laatste van dit seizoen
Datum 6 juni 2017
Tijd 20:00 - 22:00 uur

Laatste meditatieles van dit seizoen.

Tijdens deze meditatieles  wordt naast de zenmeditatie nog een andere vorm van meditatie beoefend zoals bijvoorbeeld zit-meditatie, licht-meditatie, klankschaalmeditatie, foto- meditatie of begeleide meditatie.

De deelnemers aan de meditatie komen één keer per maand bijeen.

De bijdrage van €40 voor de hele cursus, inclusief koffie of thee, is uitsluitend bedoeld om de huur van het kerkgebouw te bekostigen.
Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen kosteloos en vrijblijvend een avond meemaken. De meditaties worden geleid door Dick Peters. Voor nader informatie: tel. 0172 – 421357

Wat is meditatie?
Met meditatie kun je je geest verlossen van onnodige gedachten. Met ander woorden: denken aan niets. Dit klinkt gemakkelijk, maar dat lukt niet zomaar. Tijdens het mediteren, richt je je aandacht op je ademhaling, je lichaam, een woord of een object. Zodra je merkt dat je gedachten afdwalen, focus je je daar weer op. Dit resulteert uiteindelijk in volledige ontspanning. Wie elke dag mediteert, al is het maar zo kort, zal merken dat hij/zij mentaal weerbaarder wordt. Mediteren kan zorgen voor een betere balans tussen gezondheid, welzijn en prestatie. Tijdens de meditatieavonden krijg je een aantal technieken aangereikt. Het directe effect van mediteren is dat je fysiek ontspant.

 

Agenda