LEZING: MIJN GOD IS VRIJ

Datum 26 september 2016
Tijd 20:00 uur
Entree
gratis

MIJN GOD IS VRIJ – EEN CONFERENCE

Bijna twee jaar geleden startte de campagne ‘Geloof begint bij jou’ van de Remonstranten. Op 26 september zijn de posters ook op het station van Alphen aan den Rijn te zien. Het is een campagne van beeldverhalen over ‘mijn god’.

Over een god die vrij is, in de zin van beschikbaar.

Vrij omdat hij misschien niet meer zoveel te doen heeft.

Vrij ook omdat hij mensen aanmoedigt om vrij te durven zijn.

Rond deze drie betekenissen van het woord ‘vrij’ houdt Martijn Junte een voordracht. Een conference noemt hij het zelfs: ernstige onderwerpen kun je vaak het beste met een lach aansnijden.

Aanmelden: tel. nr. 0172 – 424964.

Dit is de eerste lezing van een viertal  lezingen die wij organiseren over het thema vrijheid en verdraagzaamheid. De aanleiding om voor dat onderwerp te kiezen is het thema van de Remonstranten in 2016 en 2017:  Pleidooi voor Vrijheid’.  De komende maanden besteden de Remonstranten er ook op landelijke website: www.remonstranten.nl veel aandacht aan. We gaan op zoek naar een nieuw pleidooi voor vrijheid met in gedachten het gegeven dat we in 2017 vijfhonderd jaar Reformatie gedenken.

De tweede lezing,  ‘Het Groene Hart, de kraamkamer van de Vrijzinnigheid’  door Paul Abels, kerkhistoricus, wordt gegeven op 21 november. In het voorjaar van 2017 volgen de laatste twee.

Agenda