Korenfestival 2019

Datum 11 mei 2019
Tijd 11:30 - 15:30 uur
Entree
gratis

Rooster wanneer en welke koren in onze kerk zingen:

11.30 – 12.00  Canticum Novum – Hazerswoude

12-00 – 12.30  Only Us – Alphen ad Rijn

12.30 – 13.00  Poppleasure – Alphen ad Rijn

13.00 – 13.30  Vrouwenkoor Colorique Alphen ad Rijn

13.30 – 14.00   Only Us – Alphen ad Rijn

14.30 – 15.00  Canticum Novum – Hazerswoude

15.00 – 15.30  Vrouwenkoor Colorique Alphen ad Rijn

Het volledige rooster kunt u hier zien.

Geschiedenis

In 2012, een jubileumjaar ter ere van het 125 jarig bestaan van de Maranathakerk werden er in Alphen aan den Rijn allerlei activiteiten voor jongeren en ouderen georganiseerd. Een van deze activiteiten was de organisatie van een Korenfestival voor Alphense koren in drie kerken in het centrum van Alphen aan den Rijn en op het Rijnplein.

Dit evenement werd zo goed ontvangen dat een vervolg haast niet uit kon blijven. Zo kwam er dus ook een tweede editie, met meer koren, ook van buiten de regio. En die groei zette door, op deze wijze ontwikkelde het Alphens Korenfestival zich tot een jaarlijks terugkerende manifestatie die niet meer weg te denken is.

Het festival biedt tegenwoordig een variëteit aan koren met ieder hun eigen stijl. En dat is precies wat de organisatoren hadden beoogd, want er moet voor het publiek wel iets te kiezen zijn. Rockmuziek, shantykoren, gospelkoren, popkoren, klassieke koren, close harmony, kleinere-, maar ook grotere gezelschappen hebben al meegedaan aan het Alphens Korenfestival.

De vorige edities van het festival hebben ons geleerd dat het centrum van Alphen aan den Rijn tijdens het Korenfestival verandert in een zingende een swingende menigte. Met als hoogtepunt de slotmanifestatie. Dit deel van het festival mag door de koren niet gemist worden, alle deelnemende koren verzamelen zich dan en doen mee aan het Karaoke festijn. Op een groot digitaal scherm verschijnen de teksten van de songs die de koren met elkaar zingen. En ook het publiek doet lekker mee.

Op vele binnen- en buitenpodia kunnen de deelnemende koren zich presenteren. Ieder koor zingt (naar behoefte) twee à drie sets van ca. 25 minuten op verschillende locaties.

Agenda