21 november 2020

Kerstpakkettenactie 2020

Ook dit jaar wordt door het DPA (Diaconaal Platform Alphen) en de Stichting Slimm, de bekende Kerstpakkettenactie georganiseerd.
De Kerstpakkettenactie is er om iedere Alphenaar, waarvan iemand vindt dat hij of zij een steuntje in de rug verdient, een kerstpakket of kerstattentie te bezorgen.

Opgave

Dit jaar kunt u een keuze maken in uw opgave. Opgaven voor een kerstpakket kunt u doen voor een persoon, huishouden of gezin als zij het financieel niet zo breed en/of een zwaar jaar hebben gehad en het bekende steuntje in de rug wel kunnen gebruiken. Opgaven voor een kerstattentie kunt u doen indien u vindt dat het steuntje in de rug verdiend is vanwege een zwaar jaar zonder dat er financiële zorgen zijn. Hier wordt dan geen pakket met levensmiddelen bezorgd maar een kerstattentie met kaart waaruit duidelijk wordt dat er meegeleefd wordt.
Omdat de Kerstpakkettenactie ook een kerstattentie verzorgt voor de cliënten van de Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken hoeven zij niet opgegeven te worden.

Doneren

U kunt helpen de actie ook dit jaar weer een succes te maken door het doneren van de volgende producten: chocola, blikjes tonijn, toastjes, zoutjes, chips, thee, chocolademelk, vruchtensap, ragout, ragoutbakjes, knakworstjes, blikken fruitcocktail, soep, zoet broodbeleg, bodylotion, aftershave, eau de toilette, zeep, kaarsen, koekjes, nootjes, houdbare slagroom, snoep, muesli en klein speelgoed.
Het verzoek is geen alcoholhoudende dranken, wasmiddelen, verse producten of producten waarvan de houdbaarheidsdatum is overschreden te doneren.
Giften voor deze actie zijn zeer welkom, deze kunt u overmaken op NL97INGB0008211264 t.n.v. KPA.

Inleveren

Ook onze kerk doet weer mee.

Net als voorgaande jaren kunt u spullen mee nemen naar de kerk, dit keer naar de kerk in Zwammerdam. Deze kunnen bij de diensten op de zondagen 22 november en 6 december worden ingeleverd. Selma zorgt ervoor dat ze op tijd bij de organisatie worden gebracht.

Vrijwilligers gezocht

De pakketten worden gemaakt door en voor Alphenaren, en ook dit jaar zoeken zijn er weer veel vrijwilligers nodig. Dus geef u (opnieuw) op als inpakker of bezorger. Op kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl. is te vinden wanneer uw hulp gewenst is. Uw inzet is hard nodig en wordt zeer gewaardeerd!
Wilt u iemand aanmelden voor kerstpakket? Dit kan van 14 november tot 7 december via kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl, maar wacht niet te lang want op = op. Garantie dat elk opgegeven adres een pakket ontvangt kan de organisatie niet geven.

Gerelateerd